Ervaringen van cliënten

visual

Bij de Praktijk voor Lijf en Leven heb ik me echt thuis gevoeld. Ontzettend leerzame en fijne ervaring, het heeft mij echt geholpen om me weer 200% goed te voelen. Margit is een inspirerende, aardige en vooral betrokken vrouw die goed is in haar vak.

Al zeker 15 jaar heb ik last van nek- en schouderklachten, lage rug klachten. Sinds 5 jaar weet ik dat ik fibromyalgie heb. Bij de artsen werd er elke keer weer verteld ”je moet er mee leren leven”. Tot dat ik bij Margit terecht kwam. Ik had er in het begin niet zo heel veel vertrouwen in en heb alles maar op me af laten komen. De energiescan gaf inzicht in het ‘’in stand houden’’ van klachten. Na een paar gesprekken en een aantal behandelingen met Biologische Celregulatie voel ik mij een ander mens. Mijn nekschouderspieren zijn uitgestreken en Triggerpoints aangepakt, ook die in mijn bovenarmen. Pijn is verminderd en ’t voelt allemaal veel soepeler aan. Ook de rugklachten zijn een stuk verbeterd. Iedereen in mijn omgeving die al langer met klachten rond lopen verwijs ik dan ook graag naar Margit. Met succes!!


Na weken van pijn in mijn nek, telkens opnieuw opspelend tot aan permanent aanwezig zijn, het zgn. ´slecht in je vel zitten´ en daardoor slaaptekort, ben ik bij Margit Schlecht terechtgekomen. Mijn probleem was snel in beeld gebracht. Energie is gemeten en het pijngebied is behandeld met Biologische Celregulatie. Ook kreeg ik leefstijladvies en tips om mijn werkplek te optimaliseren. Het heeft er toe geleid dat ik na de eerste behandeling met elektrostimulatie al 80% vermindering van de pijnklachten heb ervaren. Na 2,5 behandelsessie ben ik nu, 1 maand later, nog steeds pijnvrij, slaap weer heerlijk en niet geheel onbelangrijk, veel bewuster van mijn eigen functioneren. Ik ben haar erg dankbaar hiervoor.


“Met de diagnose ziekte van Lyme mag u van geluk spreken” zei mijn internist. Ondanks de langdurige kuren geen vooruitgang, integendeel zelfs. Met chronische vermoeidheid, gewrichtsklachten en maag- en darmproblemen kwam ik terecht bij Margit Schlecht. Vanaf de eerste behandeling Quantumresponse voelde ik een duidelijke verbetering. Na 5 behandelingen was ik zelfs in staat om mijn werkzaamheden als groepsleerkracht weer te hervatten. Dit was boven mijn verwachtingen. Het open en eerlijk communiceren, de praktische tips, combinaties van behandeling, maar vooral de betrokkenheid met de patiënt tekenen haar zorgverlening.


Na langdurige nek/schouderklachten ben ik terecht gekomen in de praktijk van Margit Schlecht. Bij het doormeten (Quantumresponse) werd me al snel duidelijk waar de klachten vandaan kwamen. Na 3 behandelingen van ongeveer 40 minuten, een goed gesprek waarbij we samen alles eens op een rijtje hebben gezet en de plakkertjes met stroomstootjes (Biologische Celregulatie) was ik klachtenvrij!! Super, het heeft me geweldig geholpen en ik heb geleerd beter te luisteren naar mijn lichaam. Margit dank voor je duidelijke visie en aanpak.

Als arbodienstverlener heb ik Margit Schlecht leren kennen als een professional die de grenzen opzoekt. Zij kan confronterend zijn naar de cliënt als het de cliënt helpen kan. In de praktijk heb ik gezien dat dit vaak een mooi resultaat oplevert. Dit opzoeken van de grenzen doet zij ook in haar eigen ontwikkeling. Ze gaat door tot ze een optimaal resultaat heeft behaald. In haar communicatie richting de arbodienst, valt op dat zij pro actief is. Met andere woorden: ze zoekt het contact om het optimale voor de cliënt eruit te halen.
Verwijzer arbodienst


Ik had wat vage klachten waar je niet mee naar de dokter gaat, en een paar heel duidelijke klachten waarvan ik dacht dat er toch niets meer aan te doen viel. Een goed verstaander heeft een half woord nodig en dat gold ook voor Margit Schlecht die mij helemaal begreep tijdens het intakegesprek en gelijk daarna aan de behandeling begon. Ik heb de eerste maand twee behandelingen gehad, en na een paar maanden de volgende behandeling. Eigenlijk was dat al voldoende. De vooruitgang van de organen op het computerscherm waarnemen is een ding. Al de zaken die Margit onder de aandacht brengt, ok, je doet er het nodige mee. Ik had er echter niet op gerekend dat eczeem verdween op een plek waar het al 25 jaar zat en ook niet meer is teruggekomen. Ook na bv. orthomanuele behandeling van mijn rug bleef ik altijd met een soort restpijn zitten. Onmiddellijk na de behandeling van Margit was ook die pijn verdwenen en had ik voor het eerst in 30 jaar totaal geen rugpijn. Soms forceer ik mijn rug en maak dan een afspraak met Margit. Ik ben dankbaar en blij dat ik altijd voor een vakkundige behandeling in een prettige sfeer bij Margit terecht kan.

Jarenlang heb ik last gehad van migraine aanvallen en pijn in mijn onderrug. Medicijnen slikken wilde ik niet. Via, via kwam ik terecht bij Margit Schlecht. Ik ging naar haar toe met de gedachte “baat het niet, schaden zal het zeker niet” Na het doormeten (Quantumresponse) en na ongeveer 4 behandelingen van ongeveer 40 minuten en een goed gesprek met haar, was en ben ik nog steeds klachtenvrij! Helemaal geweldig!


Voordat ik in contact kwam met Margit zat ik erg slecht in mijn vel door een aantal moeilijke, onverwachtse gebeurtenissen die zich allemaal bijna tegelijker tijd voordeden. Ik voelde me zo ellendig, wanhopig en was totaal niet meer mezelf. Het leek alsof ik in een emotionele en negatieve spiraal zat waar ik even niet meer uit wist te komen. Dankzij Margit voel ik me nu al een tijd weer prima, fit en vol energie en zelfvertrouwen. Ik sta op dit moment weer heel positief en gelukkig in het leven. Als ik terug denk aan die tijd ben ik zo dankbaar voor de positieve ervaring . Margit heeft mij in een korte tijd stukken beter doen laten voelen. De PMA- sessies hebben er voor gezorgd dat al mijn klachten zijn weggenomen. Ik kreeg inzicht in de bad-clusters en leerde waarom ik minder leuke gebeurtenissen zo heftig ervaar, waarom ik er zo mee omging als ik deed en waarom ze zoveel verdriet bij me opriepen. Ik leerde verbanden leggen met het verleden en heden. Dit alles maakte me bewust van wie ik ben, mijn gedrag en mijn handelen.

‘’U heeft een versleten heup, dat bleek op de röntgenfoto, op den duur zal een operatie noodzakelijk zijn’’. Is daar nu niets anders aan te doen? Ik ben vakleerkracht lichamelijke opvoeding en ik ben 53 jaar. Met dit verhaal kwam ik bij Margit Schlecht. Na onderzoek bleek dat ik allerlei verkortingen rondom mijn heup had waardoor deze zo stijf was geworden in alle richtingen. En de pijn aan de heup zou ook nog wel eens uit de rug kunnen komen aldus Margit. Behandeling met Biologische Celregulatie was succesvol: pijnvermindering in de heup, de heup is weer soepeler in alle richtingen, ook door regelmatig zelf rekoefeningen te doen. De onderrug is tegelijkertijd in deze behandeling meegenomen. Krachttraining van buik- en rugspieren heeft mijn rug stabieler gemaakt. Door meer te fietsen is mijn algemene conditie verbeterd. Tennissen doe ik weer met plezier en ik kan mijn werk weer pijnvrij doen.

Altijd gespannen nekspieren, ik werd er gek van. Massage hielp even, maar het kwam altijd weer terug. Al na ’t eerste bezoek aan Margit kreeg ik door dat de oorzaak wellicht in mijn werkhouding zou zitten. Behandeling met de microstroom (Biologische Celregulatie) gaf al direct verlichting. Na de eerste keer moest ik een digitale foto laten maken van mezelf op mijn werkplek, van voren, van opzij en van achteren. De tips voor verbetering die Margit naar aanleiding van de foto’s gaf heb ik direct doorgevoerd: beeldscherm recht voor me, hoogte beeldscherm op ooghoogte en mijn werkblad is verlaagd. Nog twee keer ben ik behandeld, nu zijn mijn klachten over.


Ik heb vele vormen van therapie gevolgd, omdat ik mijn leven lang al worstel met mezelf. Geen enkele therapie bracht het gewenste resultaat. De reguliere psychotherapie komt met praktische oplossingen, die tijdelijk verlichting brengen, maar in feite niets oplossen. Je staat op een ijsberg en het topje van die berg wordt verwijderd, om vervolgens naar beneden te vallen, opnieuw omhoog te klimmen en het topje zit er weer op. Toen ik voor het eerst bij Margit kwam, had ik meteen het gevoel, dat zij me echt kon helpen. Ik was een bang vogeltje en na een aantal sessies bij Margit veranderde ik terug in de leuke vrouw die ik ben. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.

‘’ Met verbazing heb ik ervaren hoe snel je met PMA tot de kern van je probleem komt. Ik had hartkloppingen, zomaar uit het niets. Tijdens een PMA-sessie werd ik me bewust waardoor mijn onderbewuste getriggerd werd, met als reactie hartkloppingen. Die bewustwording is al genoeg. De hartkloppingen zijn verdwenen.’’

Downloads

Inspiratie