Opvallende ervaringen uit de praktijk

visual

Man (60 jaar) meldt zich met een pijnlijke, stijve knie. Een jaar daarvoor is bij hem een nieuwe knie geplaatst, het effect valt hem tegen. Onderzoek laat zien dat hij gevoelige pezen heeft in de knieholte en aan de voorzijde bij de aanhechting op de knieschijf. Twee behandelingen met Biologische Celregulatie leveren het gewenste effect: soepeler bewegen, minder pijn en hij kan zijn geliefde sport tennis weer oppakken.

Ik kom in een kantoororganisatie bij een medewerker met een pijnlijke schouder rechts. Alleen naar hem kijken en luisteren biedt de oplossing: hij typt en muist met geheven schouder rechts. Waarom doet hij dit? Door een oude onderarmbreuk is hij beperkt in de draaiing, hij kan zijn hand niet plat op het toetsenbord/muis krijgen. Om dit te compenseren lift hij zijn rechter schouder, zo lukt het wel. Aanpassing van toetsenbord en de muis, tegemoetkomend aan de beperking, biedt soelaas.

Man, 53 jaar, komt met duimklachten links, geleidelijk ontstaan. Wat is de oorzaak? Speurwerk levert resultaat op. Hij rijdt meer dan 50.000 km per jaar. Ik stap met hem in de auto en rij een stukje. Hij heeft een eigenaardige manier van sturen, waarbij de linker duim in een uiterste stand zwaar wordt belast. Bewustwording en aanpassing van zijn manier van sturen geven al snel pijnvermindering. Met ondersteuning van twee keer Biologische Celregulatie zijn de klachten snel helemaal verdwenen.

15 jarige hockeyster die op topniveau presteert komt met een Hamstringblessure links (achterzijde bovenbeen). Wat opvalt is dat het gehele linker been minder gespierd is dan rechts. Blijkt dat ze een onderbeenbreuk heeft gehad 5 jaar geleden, echter de spieren zijn nadien nooit echt ‘opgetraind. Voor een topsporter is dit absolute noodzaak. Met Biologische Celregulatie is de blessure behandeld. Maar het accent heeft daarna gelegen op gerichte krachttraining van alle beenspieren links om symmetrie terug te brengen en weer voluit te kunnen hockeyen.

Inspiratie