Over Margit

visual

Altijd al ben ik een pionier geweest als het gaat om toepassen van nieuwe,- soms onconventionele methodes- om problemen op te lossen. Ik heb ervaren dat methodes die bijvoorbeeld uitgaan van het doorbreken van onderbewuste patronen of het herkennen van triggers voor lichamelijke reacties, vaak snel, sterk werkzaam en effectief zijn.

margit
 
Alle ervaringen in je leven neem je mee, ook in je werk. Ik heb de afgelopen jaren een schat aan ervaring opgedaan en de basis gelegd voor mijn huidige praktijk.
 
In 1984 ben ik gestart als fysiotherapeut in een particuliere praktijk om vervolgens een langere tijd te werken als onderzoeks-fysiotherapeut bij Research & Development van het Revalidatiecentrum het Roessingh te Enschede.
 
Ik verlegde in 1999 het accent in mijn werk van onderzoeken en behandelen van klachten naar het voorkomen van klachten. Oftewel preventie. Als projectleider van het RSI Kenniscentrum voor Roessingh Diensten Groep Arbeid heb ik op dit gebied alle ins en outs leren kennen. Het voorkomen van werkgerelateerde klachten sprak me zo aan dat ik in 2002 mijn preventiebureau Workfit startte. Veel bedrijven heb ik van binnen en van buiten gezien, van kantoororganisaties tot distributiecentra.
 
In de jaren die volgden, ben ik anders tegen gezondheid aan gaan kijken. Als we nu eens in plaats van ‘’pleisters plakken’’ de oorzaak aanpakken van het ontstaan/aanhouden van klachten? In de literatuur van dr. Servan Schreiber, Bruce Lipton en Lynne Mc Taggart e.a. vond ik de oplossingen; het recept voor herstel vergt een brede(re) blik. Wat is de invloed van voeding, drinkgedrag op ons lijf? Hoe is de balans werk/privé? Vanuit welke overtuigingen handelt iemand? Vanaf 2005 heb ik op freelancebasis bij het Centrum voor Innovatieve Therapie (CITT) gewerkt. Daar oa kennis gemaakt met energiemeting en –beïnvloeding en microstroom behandeling. En veel samengewerkt met bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen.
 
In 2009 ben ik mijn Praktijk voor Lijf en Leven gestart. Een eigen ruimte en ruimte voor eigen ideeën. Steeds meer ben ik de oplossingen gaan vinden op het mentale vlak. Zo vond ik in Emotional Freedom Technique een prachtige methode om lading van emoties af te halen. In 2012 heb de opleiding tot Progressive Mental Alignment- Coach (PMA) in Florida afgerond. Deze coaching methode is gericht op die programmeringen in het brein, die jou belemmeren om optimaal te functioneren.
 
De koers van Praktijk voor Lijf en Leven is gebaseerd op een bundeling van de opgedane kennis en ervaring in de afgelopen jaren.

Downloads

Inspiratie