Emotional Freedom Techniques (EFT)

visual

Vrij leren denken
EFT is een eenvoudige techniek waarmee, in een relatief kort tijdsbestek, merkbare resultaten worden behaald in het ‘kwijtraken’ van belastende emoties, zoals angst, verdriet, boosheid, faalangst, sociale angst, diepe onzekerheid en jaloezie. EFT wordt toegepast bij lichamelijke en emotionele klachten. ‘’De kracht van deze methode zit ‘m in het feit dat het makkelijk te leren is, resultaat snel bereikt wordt en dat dit resultaat over het algemeen blijvend is. Het grote voordeel van EFT is dat je niet alles opnieuw hoeft te beleven.’’ Wat houdt EFT in? Ongewild beïnvloeden trauma’s, psychosomatische klachten, nare gebeurtenissen, hardnekkige gewoonten en angsten ons dagelijkse functioneren en doen afbreuk aan onze levenskwaliteit. Er is hier meestal weinig grip op te krijgen ook al zit de sleutel tot zelfbevrijding ‘tussen onze oren’! Door vrij te leren denken met EFT kan dit veranderen. De techniek is gebaseerd op het meridiaan systeem van het lichaam en is vergelijkbaar met bijv. acupressuur of acupunctuur. Bij EFT klop je met je vingers zachtjes op de uiteinden van de energiebanen. Dat maakt EFT een uitstekend zelfhulpmiddel, want met een training van globaal 4 uur kan iedereen het leren.

Wat je denkt bepaalt je gevoel
Het uitgangspunt is dat je met je denken, je eigen ervaringen een eigen gevoelswereld creëert. Als dat overwegend positieve, voedende gedachten zijn, dan sta je waarschijnlijk blijmoedig en krachtig in de wereld. Denk je overwegend negatief, dan zal het doen van EFT een eye-opener zijn hoe sterk je negatieve gedachten je eigen gevoelswereld bepalen. Door EFT gestructureerd toe te passen zul je merken dat je leven een andere wending gaat nemen. Het zelf bekrachtigen van positieve affirmaties tijdens de EFT speelt hierin een belangrijke rol. Positieve gedachten en voedende innerlijke overtuigingen gaan zodoende onderdeel uitmaken van je vrije denken!

Voor wie?
Heb je last van spanning, stress, angst, rouwverwerking, fobie, slapeloosheid, lichamelijke klachten, burn out, vervelende eetgewoonten of voelt je je depressief? Bepaalt negativiteit een groot deel van je leven en blijf je vastzitten in je sores, hoezeer je ook je best doet om je hiervan te bevrijden? Dan is EFT iets voor jou.

Effecten
Na een aantal behandelingen met EFT voel je je rustiger, relaxter, dichterbij wie je bedoeld bent te zijn. Het is soms moeilijk te plaatsen als je opeens geen last meer hebt van iets wat tot nu toe altijd zo’n negatieve invloed heeft gehad in je leven. Soms krijg je leuke reacties van anderen dat je zo positief aan het veranderen bent. En soms herinner je je weer tijdens het geven van een presentatie op je werk hoe gespannen je hieronder kon zijn. Je kunt er van uitgaan dat de mentale herprogrammering van blijvende aard is.

Methodes