Progressive Mental Alignment (PMA)

visual

Heb je ook de overtuiging: ‘’je kunt het verleden niet veranderen en dus laat het maar met rust?’’ Herkenbaar, maar het wonderlijke is dat PMA eigenlijk wel iets verandert! Joop Korthuis ontwikkelde de PMA- methode en beschrijft deze in zijn boek ‘’Innerlijke Macht’’. Toen ik zijn boek las, viel alles op z’n plek. Het was het nog ontbrekende stukje informatie over ons onderbewuste brein en de invloed van ‘bad clusters’ op ons handelen en waarom we zijn zoals we zijn. De ontdekking van bad clusters heeft me een nieuw inzicht gegeven over de werkelijke oorzaak van psychosomatische ziekten en gedragsstoornissen.

Wat zijn bad clusters?
Waarom kunnen ze ons ziek maken en saboteren ze ons gedrag en ons succes? Een bad cluster ontstaat op momenten van te grote druk of spanning, namelijk die momenten waarop mensen het gevoel hebben de controle te verliezen of doodsangst uitstaan. Het zijn verkeerd opgeslagen zintuiglijke gegevens (een geur, een geluid, een beweging van iemand, een blik, een aanraking) die een zeer krachtige negatieve lading met zich meedragen. Ons lichaam reageert met bijv. spierspanning, vlekken in de nek, zweten of hartkloppingen. We kunnen ons die gebeurtenis niet bewust herinneren, maar onbewust reageert ons lichaam (soms jaren later) wel op soortgelijke prikkels als ten tijde van ‘’het moment van controleverlies’’. Met alle ellendige gevolgen van dien. Met de PMA- vraagtechniek worden deze bad clusters opgespoord. Zijn ze eenmaal boven water, dan kunnen ze alsnog goed door ons brein worden verwerkt en is de weg vrij voor gezondheid en persoonlijke groei. PMA werkt snel – jarenlang sessies volgen is niet nodig.

Doel van PMA is:

  • Emotionele en mentale vrijheid, leven zonder onnodige angst
  • Verkrijgen van inzicht in emoties, gedragspatronen van jezelf en van anderen
  • Verwijderen van psychische- en psychosomatische klachten
  • Activeren van onderdrukte capaciteiten en mogelijkheden
  • Meer energie, meer plezier!

Met PMA verander je niet het verleden zelf. Maar wel de registratie van het verleden en de negatieve fysiologische aspecten die daaraan gekoppeld zijn. PMA is geen methode die regels en nieuwe gedragspatronen aanleert. Het is eerder zo dat PMA je van die dingen bevrijdt, die je werkelijk niet dienen. Geen acceptatie maar transformatie.

 

Voor meer informatie:

 

Wat is PMA? Zie uitzending Koffietijd mei 2013
Wat zijn bad clusters?
Wat maakt PMA zo uniek?

PMA Worldwide

PMA Minded voor interessante blogs

Methodes